31 Okt

Ison-Britannian mies syytetään Bitcoinin lähettämisestä auttamaan ISIS: n jäseniä pakenemaan vankilasta

Salausvaluutat ja niiden lisääntyvä käyttö rikollisten keskuudessa terrorismin rahoituksen ja rahanpesun kaltaisten tapahtumien helpottamiseksi ovat yleistyneet. Yksi negatiivisista vaikutuksista, joita tekniikka on saavuttanut vuosien varrella. Äskettäin Yhdistyneen kuningaskunnan kansalainen astui oikeuteen väitteistä, joita hän käytti Bitcoinilla auttaakseen ISIS: n jäseniä paeta Syyrian vankileireiltä.

Dailymailin raportin mukaan väitetty Hisham Chaudhary on ollut islamilaisen valtion, pahamaineisen terroristijärjestön, joka on kielletty Ison-Britannian laissa vuodesta 2014, jäsen.

Hänen erilaisten tehtäviensä joukossa oli varojen kerääminen ja siirtäminen ulkomaille auttaakseen vangittuja ISIS-joukkoja pakenemaan kurdien valvomista Pohjois-Syyrian vankileireistä.

Chaudhary valitsi Bitcoinin, ja hän oletettavasti hankki julkistamattoman määrän Bitcoinia ja käytti sitä kaupan helpottamiseksi yrittäessään piiloutua viranomaisilta.

27-vuotiasta on myös syytetty viime vuonna julkaistun The Wholesome Fruit in the Hyvees and Etiquettes of Jihad -terroristijulkaisun kokoamisesta ja levittämisestä.

Häntä on nyt syytetty seitsemästä syytteestä, joista neljä on terroristijulkaisua vastaan ​​ja yksi heistä liittoutumisestaan ​​terroristijärjestöön. Hänellä on myös kaksi laskutusta rahoitusjärjestelystä, mutta hän ei ole vedonnut syytöksiin videonsa aikana esiintyessään Westminsterin tuomareissa.

Salauksen lisääntyminen terroristiryhmien keskuudessa

Raportit tulevat muutama kuukausi sen jälkeen, kun Yhdysvaltain oikeusministeriö jäädytti 300 salaustiliä, jotka liittyivät terroristiryhmiin, mukaan lukien ISIS ja Hamasin armeijan siipi. Siirtymä oli suurin terrorismiin liittyvän kryptovaluutan takavarikko.

Myös neljä väitetyssä varainhankinnassa käytettyä verkkosivustoa poistettiin. Nämä terroristiryhmät esittivät hyväntekeväisyysjärjestöjä samalla kun ne kehottivat luovuttajia lähettämään BTC: tä eri pörssien isännöimille salaustileille. Viranomaisten lausunnossa sanottiin:

„Al-Qaida ja siihen kuuluvat terroristiryhmät ovat käyttäneet BTC: n rahanpesuverkostoa Telegram-kanavien ja muiden sosiaalisen median alustojen avulla pyytääkseen BTC: n lahjoituksia terroristien tavoitteidensa edistämiseksi.“

Avustamaan tutkimuksissa ja myös vähentämään salauksen käyttöä rikollisten keskuudessa, sääntelyviranomaiset kehittävät työkaluja, joiden avulla oletettavasti voidaan seurata jopa yksityisyyden kolikoita.

Blockchain-analytiikkayritys Chainalysis ja Texas-pohjainen oikeuslääketieteellisen tiedon analysointiyritys Integra FEC tekivät äskettäin kaksi 625 000 dollarin arvosta sopimusta Yhdysvaltain sisäisen veroviraston toimesta.

IRS on nyt vahvistanut, että nämä kaksi yritystä auttavat kehittämään prototyypin Monero- ja Lightning-verkkotapahtumien jäljittämiseksi. Moneroa pidetään yhtenä vankimmista ja yksityisyyttä turvaavista kryptovaluutoista, joita on perinteisesti pidetty jäljittämättöminä.