4 Aug

Bitcoin Hitting $20.000 ATH is ‚Volledig denkbaar‘ tegen het einde van het jaar met geen weerstand van hier.

De volatiliteit van BTC en het potentieel voor buitenmaatse winsten maken het aantrekkelijker voor beleggers. Wanneer de bitcoin naar de maan gaat, zullen de mensen merken dat het duidelijk beter presteert dan elke andere activaklasse, wat zal gebeuren dankzij de interventie van de centrale bank en de dalende rentevoeten en de Amerikaanse dollar.

Het is nu al meer dan een week geleden dat bitcoin voor het eerst $11.000 raakte. Hoewel er een paar kleine dips onder dit niveau zijn geweest, zweeft ’s werelds grootste cryptocurrency voor het grootste deel van de tijd rond dit niveau.

Vorige maand, toen de digitale asset een sterke doorbraak had boven de $10.000, was het een kritisch moment voor de cryptocurrency, die de markt veel aandacht kreeg van de mainstream media.

Analist Mati Greenspan merkte op dat de meeste mainstream media alle ontwikkelingen missen die de ruimte in gaan, zoals de recente aankondigingen van Mastercard en Visa en dat PayPal en Revolut op het punt staan om crypto-gerelateerde diensten te openen.

Maar wat de media niet missen is de prijs, „Als de bitcoin begint te maaien, merken de mensen het op“, schreef hij in zijn dagelijkse nieuwsbrief Quantum Economics.

Hoe langer we de huidige niveaus vasthouden of zelfs verder gaan,“ hoe meer de media zullen opmerken en de bitcoin en cryptocurrencies zullen behandelen „omdat ze duidelijk beter presteren dan elke andere activaklasse,“ zei Greenspan.

Tot de laatste week van Juli, genoten de voorraad, de banden, en de goederen van hun beste spurt van vier maanden in decennia, maar de bitcoin sloot zich aan bij hen enkel onlangs. Nochtans, hebben de kleine en mid-cap cryptocurrencies, vooral DeFi penningen, reeds hard verzameld.

Dit is te danken aan de Federal Reserve, die met de steun van triljoenen dollars de markten tijdens de coronaviruspandemie overeind heeft gehouden. Al deze gelddruk zorgde ervoor dat de rente op staatsobligaties daalde tot een recordhoogte en dat de dollar een dieptepunt van 2 jaar bereikte, waardoor beleggers gedwongen werden om elders rendementen te behalen.

De aandacht trekken

In de afgelopen vier maanden, na de uitverkoop in maart, steeg de S&P 500 met 27%, terwijl het goud met 34% steeg. Maar deze winst verbleekt in vergelijking met de bitcoin’s, die sinds het dieptepunt in maart 196% hebben bereikt. BTC/USD stijgt ook met 53% YTD.

„Zijn ,,vluchtigheid en potentieel voor buitenmaatse aanwinsten maken bitcoin verleidelijker aan sommige investeerders, en het geld van traditionele markten vindt zijn weg in cryptocurrencies,“ schreef Wall Street Journal, die de extravagante beweging van de bitcoin deze week behandelde.

Naast het nota nemen van hoe de speculanten op bitcoin wedden om op de rug van centraal-bankinterventie, dalende rentevoeten, en de daling van de dollar en 57% van $900 miljoen investering in Grijze Schaalinvesteringen in Q2 die van nieuwe investeerders te blijven toenemen, besprak WSJ DeFi – ,,een nieuwe tendens binnen de cryptosector zelf“.

Als de dollar blijft dalen, is de kans groot dat Bitcoin Loophole blijft stijgen.
Bron: OKEx CEO @JayHao8
Een toename van de handel die mogelijk is gemaakt door een nieuwe oogst van gespecialiseerde apps,“ meldde het toevoegen van deze sector heeft handelaren verder „meer munitie gegeven om steeds meer risicovolle en potentieel lucratieve, optie weddenschappen en arbitrage speelt op een reeks van cryptocurrencies„.

Maar er is nog steeds twijfel over de komst van nieuwe investeerders in de ruimte, gezien het feit dat het aantal dagelijkse transacties op de bitcoin-blokketen niet meer dan 350.000 is. „Niets schreeuwt naar me dat er een stel nieuwe mensen zijn,“ zei Beatrice O’Carroll, mede-oprichter van boutique OTC handelsfirma Reciprocity Trading.

Maar eens bitcoin pieken aan nieuwe hoogtepunten, zouden de nieuwe investeerders kunnen worden verwacht om binnen te haasten.

„Nu er $10.000 gebroken is, is er echt niets meer in de weg van de weerstand, tot de hoogte van $20.000, wat een volledig denkbaar eindejaarsdoel is,“ zei Greenspan.