15 Aug

12K $ Bitcoin-pris i syfte som detaljhandel, institutionella handlare gör „giriga“

Bitcoin-priset konsolideras till ett stramare sortiment när handlare förbereder sig för ett tredje försök på $ 12K-nivån.

Efter att ha återhämtat 6,3% från en nedgång till 11 200 $ den 11 augusti verkar Bitcoin ( BTC ) -priset ge sig för en tredje körning på $ 12 000-märket

Detta kommer efter en vecka med hausseartade nyheter som inkluderade det Nasdaq-noterade värdepappersföretaget MicroStrategy som köpte 21 454 BTC som skydd mot den försvagade amerikanska dollarn, Coinbase-utbytet som erbjuder Bitcoin Era stödda lån och avslöjandet att BlackRock och Vanguard är stora innehavare av MicroStrategy-aktier .

Den alltmer hausseartade känslan sträcker sig över hela kryptosektorn, och beviset för detta kommer från altcoins som Tezos ( XTZ ) och Chainlink ( LINK ) som växer över tidigare topphöjder, med en handfull DeFi-relaterade symboler som följer efter.

Crypto Fear and Greed Index visar för närvarande att känslan bland investerare är hög, eftersom indikatorn läser „Extreme Greed.“ Detta är en skarp kontrast från juli när indikatorn läste „Rädsla“ och kryptoinvesterare var rädda att Bitcoin-priset skulle falla tillbaka till det låga 10.000-dollarområdet.

Den dagliga tidsramen visar att Bitcoin fortsätter att göra högre lågheter när priset konsolideras till ett stramare intervall mellan $ 11 200 och $ 11 800. I ett nyhetsbrev till kunder sa marknadsföringsföretaget Stack Funds :

”Ett nytt test av nivån på 12 000 dollar är i sikte när bildandet av en tjurflagga kristalliserar. Stack tror att den nuvarande marknadsstrukturen kommer att fortsätta att vara intakt om inte 10 500 $ -nivån bryts. Med tanke på den nuvarande ekonomiska bakgrunden i kombination med den försvagande dollarn, bör vi fortsätta att se hausseartade fart framöver för Bitcoin. ”

Företaget pekade också på Bitcoin växande korrelation med guld, och noterade att BTC-priset korrigerade 2,7% när guldet återfördes med 9% tidigare denna vecka

Enligt forskarna är ett unikt kännetecken för Bitcoin att tillgången är något skyddad från större marknadsvolatilitet eftersom dess korrelation mellan guld och aktier förändras beroende på prisåtgärderna för varje marknad. Stacks Funds sa:

„Trots den senaste tidens topp i BTC – guldkorrelationen vid marshöjningar har rekordnedgången i guld den här veckan inte påverkat Bitcoin-priset väsentligt, eftersom den digitala tillgången fångar tillbaka till det aktieliknande förhållandet för att behålla sin uppåtgående kurs.“

Altcoins återhämtade sig också väl efter korrigering den 11 augusti, och Ether ( ETH ) gjorde att vågor hanterade ett starkt utbrott över $ 400-motståndsnivån. Etherpriset steg med 7,88% till ett nytt 2020 högt på 430 $ och XRP- priset steg med 4,04%.

Chainlink ( LINK ) nådde också en ny all-time high efter att ha rally 16% till $ 18,37.

Enligt CoinMarketCap ligger det övergripande marknadspriset för cryptocurrency nu på 367,4 miljarder dollar. Bitcoin dominansindex är för närvarande 59%.